GÜÇ POTANSİYOMETRELERİ

Eleksan'ın 1970 yılında kuruluşundan bu yana üretimini sürdürdüğü güç potansiyometreleri, 4 farklı potansiyometre tipinden oluşan standart seri ve istisnai talepler doğrultusunda tasarlanarak üretilen ihtiyaca özel potansiyometrelerden oluşur.  Eleksan, yürütmekte olduğu üretim faaliyetlerinin yanında, gerekli hallerde mevcut arızalı güç potansiyometrelerinin tamiratını da gerçekleştirmektedir.
 

Güç potansiyometreleri, motor devir kontrolü, yol verme ve fren devreleri, galvanoteknik uygulamaları, test düzenekleri ve benzeri elektriksel uygulamalarda kullanılır.
 

Tasarım ve üretimleri, Eleksan bünyesinde DIN 41.475/6 standardına göre gerçekleştirilen güç potansiyometreleri elektriksel karakterler, boyutlar, bağlantı noktaları gibi konularda uluslararası standartlara uygunluk gösterirler. Bu sebeple yurtdışı kaynaklı arızalı benzerlerinin bağlı bulunduğu elektrik panolarında, mevcut bağlantı noktalarına en kısa sürede monte edilerek  sorunsuz olarak kullanılabilirler.
 

Eleksan markasını taşıyan bu ürün serisine dahil 4 farklı tipteki güç potansiyometresi, tiplerine göre üzerlerinde  5 - 3000W aralığında elektriksel güçleri taşıyabilirler. Sarım yüzeyi geometrisine bağlı olarak birim yüzeye düşen elektriksel gücün düşük oluşu ve geniş hava aralıklarına sahip mekanik yapı sayesinde, çalışma esnasında güç potansiyometreleri üzerinde doğal havalandırma koşullarında mükemmel soğutma sağlanır.
 

Üretime başlanılan tarihten bu yana, güç potansiyometrelerinin üretimine odaklı makine parkımızın geliştirilmesi sonucunda, günümüzde Eleksan 13 - 480mm çap aralığında, uluslararası standartlara uygun, yüksek direnç doğrusallığına sahip modern güç potansiyometreleri üretmektedir.
 

DÖKÜMANLAR

Teknik Döküman - Güç Potansiyometreleri.pdf

BİZE ULAŞIN

Haberler
Erişim
Yetkili Satıcılar
İş Basvurusu

KURUMSAL

Firma Bilgileri
Tarihçe
Etik Değerler
Kalite Politikamız

TAKİP EDİN

© Copyright 2014, ELEKSAN Ltd Şti., Tüm Hakları Saklıdır.